Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali on Oulussa vuosittain marraskuussa järjestettävä lasten- ja nuortenelokuvien katselmus- ja kilpailutapahtuma, jonka järjestää Oulun Elokuvakeskus ry.

Festivaali tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä lukuisia elokuvia, joita ei voi nähdä missään muualla Suomessa. Tapahtuma esittelee uutta kansainvälistä lasten- ja nuortenelokuvatuotantoa klassikoita unohtamatta. Kohderyhmänä ovat erityisesti paikalliset lapset ja nuoret perheineen.

Festivaalilla on viisi kilpasarjaa: Lastenelokuvien kilpailun voittaja saa Tähtipoika-palkinnon, Nuortenelokuvien kilpailun voittaja pääsee nauttimaan Global Future -palkinnosta, Kotimaisen kilpailun voittaja juhlii Katso Minuun -palkinnolla ja ECFA-palkinnot jaetaan parhaalle eurooppalaiselle pitkälle sekä lyhyelle lastenelokuvalle.

Lastenelokuvafoorumissa on tarjontaa niin ammattilaisille kuin yleisölle.

Yhteistyönä toteutetaan mm. mediakasvatusseminaari (suunnattu erityisesti kasvattajille & opiskelijoille) ja nuorten käsikirjoituskilpailu (suunnattu pohjoismaisille nuorille).

Festivaaliviikkoa värittävät useat näyttelyt, työpajat ja sympaattiset maskotit.

Elokuvafestivaali tekee vuosittain monipuolisesti yhteistyötä alueen muiden kulttuuritapahtumien, yhdistysten ja yritysten kanssa. Erityisesti vahva alueellinen kouluyhteistyö mahdollistaa satojen koulu- ja päiväkotiryhmien osallistumisen elokuvafestivaalille joka vuosi.

Oulun kansainvälistä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalia on järjestetty Oulussa jo vuodesta 1982 lähtien ja se kerää vuosittain elokuvien pariin noin 30 000 kävijää.

Siirry Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali -sivustolle

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu