Koulujen elokuvaviikon pedagoginen sisältö opettajalle

Tervetuloa osallistumaan Koulujen elokuvaviikkoon!

Koulujen elokuvaviikko on valtakunnallinen kaikille perusasteen luokille suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jonka aikana elokuvaan tutustutaan monipuolisesti perusasteen opetussuunnitelman mukaisesti. Sisältöjä on tarjolla myös esi- ja alkuopetukseen. Viikko toteutetaan vuosittain syys-lokakuussa viikolla 40, mutta elokuvaviikon pedagogisen oppimisympäristön sisältö on käytettävissä myös ympäri vuoden.

Viikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) ja Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, MediaMetka ry, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali sekä Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus Helsinki. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.


Elokuvaviikon tavoitteena on, että elokuva olisi läsnä kouluopetuksessa taiteena, kulttuurina ja kielenä. Elokuvaviikossa korostuu oppiaineiden välinen integraatio ja dialogi, oppilaiden aktiivinen osallistuminen, mielekäs oppiminen, monialaiset oppimiskokonaisuudet ja ilmöoppiminen. Elokuvaviikolla liikkuvaa kuvaa käytetään oppimisen välineenä: oppilaat käyttävät elokuvaa tutkimisen, kokemisen ja tekemisen välineenä.

Koulujen elokuvaviikon verkkosivu on jaettu kolmee osioon: 1) Tutkitaan, 2) Koetaan ja 3) Tehdään. Jokainen osio pitää sisällään tehtäviä sekä esittelyvideon, joka suositellaan katsottavaksi tuntien alussa. Elokuvaviikon aikana voit osallistua ryhmäsi kanssa yhteen tai useampaan osioon. Voit valita haluatko integroida liikkuvaa kuvaa eri oppiaineiden opetukseen (Tutkitaan), katsoa ja analysoida elokuvia (Koetaan) tai tehdä omia mestariteoksia (Tehdään). Elokuvaviikon tehtävät ovat yksinkertaisia ja useat niistä voi suorittaa jopa 1–2 oppitunnin aikana. Saat tarkempaa pedagogista taustatietoa elokuvaviikon kolmesta osiosta Alakoulun ja Yläkoulun pedagoginen info -sivuilta.

Voit myös tutustua Elokuvakasvatuksen käsikirjaan, joka avaa Koulujen elokuvaviikon pedagogisia ratkaisuja hieman enemmän. Lataa Elokuvakasvatuksen käsikirja tästä linkistä (PDF).

Otamme mielellämme vastaan palautetta elokuvaviikkoon liittyen.


Tilaa uutiskirje

Voit tilata Koulujen elokuvaviikon uutiskirjeen omaan sähköpostiisi tällä lomakkeella. Uutiskirje lähetetään muutaman kerran vuodessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Täyttämällä lomakkeen annat Koulujen elokuvaviikolle luvan käyttää tietojasi uutiskirjeen lähettämistä varten.

Emme käytä tietojasi muihin tarkoituksiin tai luovuta niitä eteenpäin. Tarkemman rekisteri- ja tietosuojaselosteen voit lukea osoitteesta www.elokuvaviikko.fi/tietosuoja-ja-rekisteriseloste/

Varmista sähköpostiosoitteesi kirjoittamalla se kahdesti.
Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu