Hittivideo-musiikkivideotyöpaja

Kesto: 4 x 45 min
Soveltuvuus: 3.–9. lk
Välineet:

  • Kuvauslaite: videokamera, iPad tai muu tablet-tietokone tai puhelin
  • Tietokone tai tablet-laite (esim. iPad), jossa editointiohjelma: Movie Maker tai Elokuvatyökalu (Windows), iMovie (iPad tai Mac)
  • Video- / dataprojektori elokuvien katsomista varten

Sisältö:

Hittivideo-työpajassa tehdään musiikkivideoita luovalla ja hauskalla tavalla. Pienryhmät valitsevat oman videoitavan musiikkikappaleen Hittivideon musa-arkistosta (linkki siirtyy Valveen elokuvakoulun oppimateriaalisivustolle), jonka jälkeen musiikin synnyttämät tunteet ja mielikuvat kuvataan musiikkivideoksi.


Ohjeet musavideon tekemiseen

Työpajan vaiheet:

  1. Lämmittely pysäytyskuva-improvisaatioharjoituksin. Koko luokka. (n. 15 min)
  2. Musiikin kuuntelu, ryhmiin jakautuminen ja ideointi. Pienryhmät. (n. 30 min)
  3. Kuvaaminen. Pienryhmät. (n. 45 min)
  4. Editointi. Pienryhmät. (n. 60 min)
  5. Katsominen ja palautekeskustelu. Koko luokka. (n. 30 min)

Opettajalle

Tutustu Hittivideo-menetelmän oppaaseen (PDF), jotta voit vetää työpajan luokallesi ylläolevien vaiheiden mukaisesti. Samasta linkistä löytyvät myös musiikkivideoissa vapaasti käytettävät valmiit musiikit. Jos videot kuvataan iPadillä, elokuvan voi kuvata suoraan iMovie-editointiohjelmaan, jolloin peruseditointitoiminnot (mm. alku- ja lopputekstien, musiikkiraidan lisääminen sekä kuvattujen leikkeiden trimmaaminen) onnistuvat helposti.

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu