Katso Kokistulva karkkimaassa -elokuva
Kesto 1:53 min • Ikäraja • 1.–6. lk

Katsotaan ja Keskustellaan

Katsokaa animaatioelokuva yhdessä. Elokuva on melko lyhyt, joten katsomistilanteeseen on hyvä keskittyä alusta alkaen: himmentäkää valot ja pimentäkää luokka mahdollisuuksien mukaan. Odottakaa, että luokka hiljenee, ennen kuin elokuva lähtee käyntiin.

Keskustellaan

Pohtikaa seuraavia kysymyksiä elokuvan draaman kaaresta:

  • Mitä saitte tietää elokuvan maailmasta aluksi? Mitä kaikkea kuvassa näkyi? Entä millainen äänimaailma siinä oli?
  • Mikä oli elokuvan tarinan liikkeelle saattava tapahtuma?
  • Keskikohdassa kertomus etenee kohti tarinan huippukohtaa, jossa tapahtuu jotain erityisen merkittävää tai yllättävää. Mikä oli mielestänne tämän elokuvan huippukohta?
  • Miten karkkimaan asukkaiden ongelma ratkesi? Oliko ratkaisu mielestänne yllätyksellinen? Entä miten se sopi elokuvan maailmaan?
    Entä miten elokuva loppui? Millä tavoin katsoja etäännytettiin tarinasta?

Keksitään uusia ratkaisuja

Katsokaa animaatio uudestaan. Pysäyttäkää elokuva kohtaan, jossa Karkkimaan asukkaat ovat paenneet kokistulvaa puuhun, ja yksi hahmoista kysyy “Mitä nyt tehdään?”. Miten muuten tilanne voisi ratketa? Yrittäkää keksiä mahdollisimman mielikuvituksellisia tapoja. Kuinka monta erilaista ratkaisua keksitte?

Tehtävän voi tehdä yksin, parin kanssa tai pienryhmässä. Halutessanne voitte piirtää kuvan keksimästänne ratkaisusta. Lopuksi esitellään ratkaisut koko ryhmälle.

 


Tehtävät on laatinut Koulukino

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu