Kotitehtävät 0.–2. luokille

Tehtävät:

Tehtävä 1: Pilventekijä
Tehtävä 2: Cavia Porcellus
Tehtävä 3: Vuodenajan merkit kotipihallasi


Tehtävä 1: Pilventekijä

A) Katso alla olevista linkistä lyhytelokuva nimeltä Pilventekijä ja video, jossa elokuvan tekijä kertoo elokuvan tekemisestä.

KATSO ELOKUVA KELAAMOSTA
KATSO TEKIJÄTERVEISET

B) Pohdi elokuvan katsomisen jälkeen, millainen laite voisi tehdä pilviä. Suunnittele ja piirrä oma pilviä tekevä laitteesi. Jos osaat ja haluat, voit kirjoittaa teokseen, miten laite toimii ja mitä eri osat tekevät. Ota teoksestasi kuva ja lähetä se opettajallesi.


Tehtävä 2: Cavia Porcellus

A) Katso alla olevista linkistä lyhyt dokumenttielokuva nimeltä Cavia Porcellus ja video, jossa elokuvan tekijä kertoo elokuvan tekemisestä.

KATSO ELOKUVA KELAAMOSTA
KATSO TEKIJÄTERVEISET

B) Mitä marsut tarvitsevat elääkseen? Suunnittele marsuille häkki, koti tai pesä, jossa on huomioitu marsujen tarpeet. Voit piirtää tai maalata marsujen kodin tai voit myös rakentaa pesän metsään tai pihallesi luonnon materiaaleista. Voit myös piirtää marsut mukaan kuvaan. Ota teoksestasi kuva ja lähetä se opettajallesi.

Voit miettiä muun muassa seuraavia asioita:

  • Missä marsut nukkuvat?
  • Missä ja miten marsut kuntoilevat?
  • Mitä marsut syövät ja juovat?
  • Miten ja millä marsut leikkivät?
  • Tarvitsevatko marsut jotain muuta?

Tehtävä 3: Vuodenajan merkit kotipihallasi

Etsi ja tallenna kotipihaltasi löytyviä vuodenajan, esimerkiksi kevään, merkkejä helposti omalla puhelimellasi.

Etsi kotipihaltasi vuodenajan merkkejä (esim. veden valuminen lumisilta katoilta, veden jäätyminen, purot ja vesilätäköt, pajunkissat, eläimet, kukat, kasvit, puiden oksat jne.)
Tallenna löytämäsi asiat puhelimen tai tabletin kameralla käyttämällä videokuvaustoimintoa.

Kuvaa jokainen löytämäsi kohde ensin lähikuvassa. Yritä viedä kamera mahdollisimman lähelle kuvattavaa kohdetta. Kun käynnistät kuvauksen, laske hitaasti viiteen.
Tämän jälkeen liikuta kameraa poispäin kohteesta, kunnes kohde on kokonaan näkyvissä ja myös kohteen ympäristöä näkyy. Katkaise kuvaus vasta tämän jälkeen. Yhden kuvatun videon kesto on maksimissaan 10 sekuntia.

Etsi seuraava vuodenajan merkki ja tallenna se vastaavalla tavalla.

Yritä löytää vähintään viisi vuodenajan merkkiä.

Vapaaehtoinen lisätehtävä

Jos sinulla on puhelimessasi tai tabletissasi videoeditointiohjelmisto, voit viedä kuvaamasi videot ohjelmaan ja lisätä taustamusiikin. Sinulla on valmiina lyhyt video vuodenajan merkeistä!

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu