Katso Seikkailujen saari -elokuva
Kesto 1:59 min • Ikäraja • 1.–6. lk

Mitä kuuluu?

Aihe: animaatioelokuvan äänimaailma, äänisuunnittelu, pisteääni, tilaääni, dialogiTarvikkeet: Televisio tai videotykki, kynä ja paperia.
Jatkotehtävä: Mahdollisuus nauhoittaa ääntä esimerkiksi puhelimen tai pädin ääninauhurilla.

Kuunnellaan

Laittakaa videotykin tai television ruutu mustaksi (mute) ja toistakaa Seikkailujen saari -animaatioelokuva ensin ilman kuvaa, vain ääniraitaa kuunnellen. Mitä kuulette? Voitte kirjata muistiin erilaisia ääniä.

Kuuntelun jälkeen käydään läpi, mitä ääniä kuulimme. Jokainen voi kertoa esimerkiksi yhden kuulemansa äänen. Kuinka paljon erilaisia ääniä löysimme yhteensä? Mitä eroa äänillä on toisiinsa nähden?

Kuvitellaan

Jakautukaa pareihin tai pienryhmiin. Keskustelkaa pienryhmässä mitä arvelette, että elokuvassa tapahtui. Halutessanne voitte kuunnella ääniraidan vielä uudestaan muistin virkistykseksi. Kuuntelun jälkeen ryhmillä on viisi minuuttia aikaa keksiä elokuvalle tarina. Tämän jälkeen tarinat kerrotaan vuorotellen koko ryhmälle.

*Vinkki: tehtävän voi tehdä myös piirustustehtävänä. Piirrä jokin äänen perusteella kuvittelemasi tapahtuma elokuvasta.

Katsotaan

Lopuksi elokuva katsotaan uudestaan kuvan kanssa. Mitä elokuvassa tapahtui? Poikkesivatko kuvittelemanne tarinat nyt nähdyn elokuvan tapahtumista? Miten? Mitkä äänet auttoivat elokuvan tapahtumien ymmärtämistä? Miksi?


Tehtävät on laatinut Koulukino.

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu