Katso Seikkailujen saari -elokuva
Kesto 1:59 min • Ikäraja • 1.–6. lk

Jatkotehtävä: Tehdään itse

Kokeilkaa tuottaa erilaisia elokuvan tarinaan sopivia ääniä itse. Aluksi oppilaat voivat ehdottaa erilaisia ääniä, ja voitte harjoitella kunkin äänen tuottamista yhdessä: kaikki suhisevat kuin tuuli, kaikki naputtavat sormilla askelten äänet pulpetin kanteen, kaikki karjahtavat kuin dinosaurus… Äänten tuottaminen alkaa ja loppuu aina hiljaisuuteen.

Kokeilun jälkeen voitte jakaa roolit elokuvan äänimaailman tuottamiseksi. Pohtikaa mitä erilaisia ääniä elokuva tarvitsee. Äänet voi jakaa esimerkiksi tilaääniin (viidakon äänimaisema, tuulen suhina jne.), pisteääniin (askeleet, lentokoneen ääni, dinosaurusten äänet jne.) ja dialogiin (puhe).

Harjoitelkaa ääniraidan tuottaminen orkesterinomaisesti kuvan tapahtumia seuraten. Halutessanne opettaja tai yksi oppilaista voi toimia kapellimestarina. Kun olette valmiit, äänittäkää ääniraita esimerkiksi puhelimen tai pädin ääninauhurilla ja kuunnelkaa sitten samanaikaisesti kuvan kanssa. Missä onnistuitte erityisen hyvin?


Tehtävät on laatinut Koulukino.

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu