Leo ja Fred

Lyhytanimaatiot sijoittuvat kiertävään sirkukseen, jossa elää yhdessä Leo-leijona ja hänen leijonankesyttäjänsä Fred. Tarinoissa tavataan myös muita sirkustaiteilijoita; klovneja, eläimiä, trapetsitaiteilijoita ja voimamiehiä. Leo ja Fred kohtaavat monenlaisia haasteita, joista he selviävät yksin, yhdessä ja muiden avustuksella.

Kyseessä on yksi tunnetuimmista unkarilaisista piirretyistä, jonka tekijät ovat tuttuja myös muista legendaarisista sarjoista ja elokuvista. Merkittävä osa tarinoista ​​sijoittuu kesään, ja joskus iltataivaalla voi nähdä Leijonan tähtikuvion. Koska sirkus esiintyy maaseudulla, Leon ja Fredin arkipäiviin kuluu myös maaseudun yksinkertainen elämäntyyli ja joskus myös pitkäveteisyys. Taustalla voi usein kuulla keskipäivän kellonsoiton. Fred lukee säännöllisesti Petőfi Népe -lehteä, mikä viittaa siihen, että tapahtumat sijoittuvat Keski- tai Etelä-Unkariin. Sarjassa esiintyy silloin tällöin myös tunnettuja unkarilaisia 1980-luvun tuotteita, kuten Nyíregyházi-säilykkeitä.


Painting-jaksossa (7:20 min) Leo ja Fred huomaavat kotinsa, eli sirkuksen mukana kulkevan vaunun, rapistuneen huonoon kuntoon. He aloittavat tarmokkaasti maalaustyön, mutta huomaavat pian olevansa eri mieltä suunnitelmista. Yhteisymmärryksen löytäminen on heille haastavaa, kun kumpikaan ei halua myöntyä toisen tahtoon. Löytyykö yhteinen sävel?

Tradegy-jaksossa (7:05 min) sirkuslaiset saavat postia. Myös Leo haaveilee kirjeestä. Postinjakaja tuokin hänelle yllätyskirjeen, mutta kuoren avattuaan Leo purskahtaa kyyneliin. Sirkuksen muut taiteilijat yrittävät selvittää syytä leijonan suruun, sillä he haluavat auttaa rakastettua työkaveriaan.


Elokuvaesityksen tarjoaa Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus Helsinki ja Kecskemétfilm.

 

 

 

Leo ja Fred -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
Pál Tóth
Maa:
Unkari
Vuosi :
1984
Kesto:
7 min / jakso
Lajityyppi:
Animaatio
Tuotanto:
Pannónia Filmstúdió
Suosittelemme:
5–8-vuotiaille lk
Kieli:
Unkari

Katsottavissa toistaiseksi

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu