Kouluvierailu

Osana Koulujen elokuvaviikkoa Mediakasvatuskeskus Metka järjestää yhteistyössä KAVI:n kanssa elokuva-ammattilaisten vierailuja kouluihin – kaikkiin samaan aikaan! Vierailut toteutetaan striimin muodossa, jolloin mahdollisimman moni pääsee niistä osalliseksi. Voit katsota aiempia kouluvierailuja tältä sivulta. Ilmoitamme uusista elokuvaviikon aikana tapahtuvista vierailuista tällä sivulla.

Vuosi 2020: Mimosa Willamo, Johannes Brotherus, Oskari Sipola

Vuonna 2020 Koulujen elokuvaviikolla kouluvierailun yläkouluihin tekivät näyttelijät Mimosa Willamo ja Johannes Brotherus sekä ohjaaja Oskari Sipola.

Mimosa Willamo on 1994 syntynyt Jussi-palkittu näyttelijä, joka tunnetaan mm. rooleistaan elokuvissa Päin seinää (2014), Aurora (2019) sekä Elvis & Onerva (2019). Oskari Sipola on vuonna 1984 syntynyt helsinkiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja, joka tunnetaan elokuvistaan Elokuu (2011), Ollaan vapaita (2015) sekä Yle Areena -sarjasta HasBeen, jonka toisena päähenkilönä Mimosa Willamo on näytellyt.  Johannes Brotherus (s. 1997) on suomalainen näyttelijä ja muusikko. Johannes tunnetaan mm. elokuvista Betoniyö (2013), Kätilö (2015) sekä Ollaan vapaita (2015), jonka Oskari Sipola on ohjannut. Johannes ja Mimosa ovat toimineet yhdessä päänäyttelijöinä Elvis & Onerva -elokuvassa sekä Sipolan ohjaamassa HasBeen -sarjassa, jonka Johannes on käsikirjoittanut Sipolan kanssa.

Tilaisuuden juontaa Zahra Karimy.

Kesto: 60 min (ohjelma alkaa kohdasta 10.29)

Katso Youtubessa

Elokuvaviikon etävierailu on osa Mediakasvatuskeskus Metkan Minun elokuvani -palvelua, jonka tarkoituksena on edistää audiovisuaalista kulttuuria luomalla rakentavaa dialogia elokuva-alan ammattilaisten ja elokuvakulttuurista kiinnostuneiden välille.

Kouluissa tapahtuvaa media- ja elokuvakasvatusta tuetaan tarjoamalla maksuttomia elokuva-alan ammattilaisten luentoja. Lisäksi kerran vuodessa järjestetään Minun elokuvani -elokuvafestivaali, johon kuka tahansa voi lähettää oman työnsä näytille ja saamaan palautetta ammattilaisilta.

Sivun alkuun
http://www.kulttuurivalve.fi/http://www.koulukino.fi/https://www.kavi.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.cined.eu/fihttps://ihmefilmi.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.espoocine.fi/2020/fi/wrap-elokuvathttps://www.espoocine.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://mediametka.fi/http://minedu.fi/etusivu
Elokuvaviikko