Kouluvierailu

Osana Koulujen elokuvaviikon ohjelmistoa MediaMetka ry järjestää elokuva-ammattilaisten vierailuja kouluihin – kaikkiin samaan aikaan! Vierailut toteutetaan striimin muodossa, jolloin mahdollisimman moni pääsee niistä osalliseksi. Tallenteet jäävät katsottavaksi striimin jälkeen tälle sivulle vähintään kahden viikon ajaksi.

Elokuvaviikon etävierailu on osa MediaMetkan Minun elokuvani -palvelua, jonka tarkoituksena on edistää audiovisuaalista kulttuuria luomalla rakentavaa dialogia elokuva-alan ammattilaisten ja elokuvakulttuurista kiinnostuneiden välille.

Kouluissa tapahtuvaa media- ja elokuvakasvatusta tuetaan tarjoamalla maksuttomia elokuva-alan ammattilaisten luentoja. Lisäksi kerran vuodessa järjestetään Minun elokuvani -elokuvafestivaali, johon kuka tahansa voi lähettää oman työnsä näytille ja saamaan palautetta ammattilaisilta.

 


Pauliina Punkki

Lokakuun 2023 ensimmäisellä viikolla yläkoululaiset pääsevät tutustumaan elokuvaan ammattina, sillä Mediametka järjestää elokuvaohjaaja Pauliina Punkin virtuaalisen etäkouluvierailun. Pauliina Punkin ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva Lumipalloefekti tulee ensi-iltaan lokakuussa 2023. Elokuvantekijävierailu striimataan 3.10. klo 10–11 Mediametkan YoutuTube-kanavalla. Tallenne jää katsottavaksi kahden viikon ajaksi.

Mitä olet aina halunnut tietää elokuva-alasta? Koululaiset voivat esittää kysymyksiä etukäteen 1.10 asti tai livestriimin aikana. Tästä linkistä pääset striimiin.

 


Vuosi 2022: Jenny Dahlström, Anni Iikkanen

Kouluvierailulle saapuu käsikirjoittaja-näyttelijä Jenny Dahlström sekä sisällöntuottaja-juontaja Anni Iikkanen. Tallenne on katsottavissa kouluvierailun jälkeen.

Anni Iikkasen ja Jenny Dahlströmin promokuvat

Jenny Dahlström on käsikirjoittaja ja näyttelijä, jonka teoksia ovat Kaikki oikein (2018) sekä Kiljuset! (2022). Dahlström nousi suuren yleisön tietoisuuteen näyttelijänä roolistaan Käenpesä-sarjassa (2004–2007). Hän on ollut käsikirjoittamassa myös jaksoja TV-sarjoihin Vastaparit, Salatut elämät, Koukussa sekä Downshiftaajat. Anni Iikkanen toimii sisällöntuottajana ja juontajana Yle Summerissa, käsikirjoittaa omaa sketsisarjaa, konseptisuunnittelee nuorten sarjoja sekä tekee suosittuja TikTok-videoita. Hän on näytellyt nuortensarjassa Luuserit (2020) sekä Valoa, valoa, valoa -elokuvassa (2023).

Haastattelijana Leimu Leisti.

Kesto: n. 44 minuuttia (keskustelu alkaa kohdasta 2:43).

 


Vuosi 2021: Teemu Nikki, Samuel Kujala

Vuonna 2021 Koulujen elokuvaviikon kouluvierailun yläkouluihin teki ohjaaja ja Koulujen elokuvaviikon suojelija Teemu Nikki sekä näyttelijä Samuel Kujala.

Teemu Nikki on vuonna 1975 syntynyt, palkittu ohjaaja-käsikirjoittaja ja leikkaaja, jonka tunnettuja teoksia ovat #lovemilla- ja Sekasin-televisiosarjat sekä elokuvat 3Simoa (2012), Lovemilla (2015), Armomurhaaja (2017), Nimby (2020) sekä palkittu Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia (2021). Samuel Kujala on vuonna 1995 syntynyt tamperelainen näyttelijä, joka tuli tunnetuksi roolistaan Nörtti: Dragonslayer666 -televisiosarjan nimikkohahmona. Hänen uusin roolinsa on Fucking with nobody -elokuvassa (2020).

Haastattelijana Leimu Leisti.

Kesto: n. 45 min (ohjelma alkaa kohdasta 7:09)

 


Vuosi 2020: Mimosa Willamo, Johannes Brotherus, Oskari Sipola

Vuonna 2020 Koulujen elokuvaviikolla kouluvierailun yläkouluihin tekivät näyttelijät Mimosa Willamo ja Johannes Brotherus sekä ohjaaja Oskari Sipola.

Mimosa Willamo on 1994 syntynyt Jussi-palkittu näyttelijä, joka tunnetaan mm. rooleistaan elokuvissa Päin seinää (2014), Aurora (2019) sekä Elvis & Onerva (2019). Oskari Sipola on vuonna 1984 syntynyt helsinkiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja, joka tunnetaan elokuvistaan Elokuu (2011), Ollaan vapaita (2015) sekä Yle Areena -sarjasta HasBeen, jonka toisena päähenkilönä Mimosa Willamo on näytellyt.  Johannes Brotherus (s. 1997) on suomalainen näyttelijä ja muusikko. Johannes tunnetaan mm. elokuvista Betoniyö (2013), Kätilö (2015) sekä Ollaan vapaita (2015), jonka Oskari Sipola on ohjannut. Johannes ja Mimosa ovat toimineet yhdessä päänäyttelijöinä Elvis & Onerva -elokuvassa sekä Oskarin ohjaamassa HasBeen -sarjassa, jonka Johannes on käsikirjoittanut Sipolan kanssa.

Tilaisuuden juontaa Zahra Karimy.

Kesto: 60 min (ohjelma alkaa kohdasta 10:29)

 

 

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu