Kouluvierailu 29.9. klo 13–14

Huom! Striimi on katsottavissa 29.9. klo 13 alkaen tällä sivulla. Mikäli haluat osallistua livelähetykseen ja esittää vieraille kysymyksiä chatissa, tulee sinun seurata striimiä YouTubessa. Pääset seuraamaan striimiä ja osallistumaan chattiin painamalla tästä.

Katso Youtubessa

Mediakasvatuskeskus Metka järjestää yhteistyössä KAVI:n kanssa Koulujen elokuvaviikolla elokuva-ammattilaisten vierailun Suomen yläkouluihin – kaikkiin samaan aikaan! Vierailu toteutetaan striimin muodossa, jolloin mahdollisimman moni pääsee osalliseksi. Ammattilaiset tilaisuudessa ovat Mimosa Willamo, Oskari Sipola sekä Johannes Brotherus.

Mimosa Willamo on 1994 syntynyt Jussi-palkittu näyttelijä, joka tunnetaan mm. rooleistaan elokuvissa Päin seinää (2014), Aurora (2019) sekä Elvis & Onerva (2019). Poikkeusolosuhteet vaikuttavat myös näyttelijöihin ja Mimosa osallistuukin livestriimiin etänä Saksasta. Miten? Se selviää lähetyksessä. Oskari Sipola on vuonna 1984 syntynyt helsinkiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja, joka tunnetaan elokuvistaan Elokuu (2011), Ollaan vapaita (2015) sekä Yle Areena -sarjasta HasBeen, jonka toisena päähenkilönä Mimosa Willamo on näytellyt. Mimosan ja Oskarin jakaessa estradin on henkilökemia takuuvarmaa, koska he ovat hyviä kavereita vapaa-ajallakin. Mimosa toimi jopa bestmanina Oskarin häissä! Johannes Brotherus (s. 1997) on suomalainen näyttelijä ja muusikko. Johannes tunnetaan mm. elokuvista Betoniyö (2013), Kätilö (2015) sekä Ollaan vapaita (2015), jonka Oskari Sipola on ohjannut. Johannes ja Mimosa ovat toimineet yhdessä päänäyttelijöinä Elvis & Onerva -elokuvassa sekä Sipolan ohjaamassa HasBeen -sarjassa, jonka Johannes on käsikirjoittanut Sipolan kanssa. Näyttelyn ohella Johannes on ansioitunut muusikko, joka on soittanut viulua 3-vuotiaasta ja toimii KUUMAA-yhtyeen solistina. Omien musiikkiprojektien lisäksi hän myös säveltää musiikkia.

Tilaisuuden juontaa Zahra Karimy.

Jokaisella elokuvaviikon osallistujalla on mahdollisuus vaikuttaa tilaisuuden kulkuun lähettämällä kysymyksiä Oskarille ja Mimosalle, joko etukäteen allaolevan lomakkeen kautta tai suoraan lähetyksessä YouTubessa. Tilaisuuden tallenne jää verkkoon katsottavaksi myös myöhempänä ajankohtana.

Kysymyksen lähettäjän koulun nimi ja luokka-aste voidaan kertoa lähetyksessä. Voit jättää kentän myös tyhjäksi, mikäli haluat esittää kysymyksen anonyymisti.
Voit kirjoittaa useamman kysymyksen.

Elokuvaviikon etävierailu on osa Minun elokuvani -palvelua, jonka tarkoituksena on edistää audiovisuaalista kulttuuria luomalla rakentavaa dialogia elokuva-alan ammattilaisten ja elokuvakulttuurista kiinnostuneiden välille.

Kouluissa tapahtuvaa media -ja elokuvakasvatusta tuetaan tarjoamalla maksuttomia elokuva-alan ammattilaisten luentoja. Lisäksi kerran vuodessa järjestetään Minun elokuvani -elokuvafestivaalit, johon kuka tahansa voi lähettää oman työnsä näytille ja saamaan palautetta ammattilaisilta.