StalluBoy’s Adventure

Elokuvassa seikkailevat saamelaisesta mytologiasta tutut hahmot: kufittâr (maahinen), nuáidi (noita), čäciravgâ (vesiraukka) já stáálu (staalo). Mitä tapahtuu, kun staalon lapsi ei haluakaan elää staalojen perinteiden tavalla ja maahinen on kyllästynyt maanalaiseen elämään?

Animaatiossa kuullaan kaikkia kolmea Suomessa puhuttua saamea: Kufittâr ja čäciravgâ puhuvat inarinsaamea, nuáidi kolttasaamea ja staalopoika ja -isä pohjoissaamea.

Opettajalle: saamelaiseen mytologiaan voi tutustua esim. Saamelaiskulttuurin ensyklopediassa: Sisällysluettelo: Perinteinen hengellisyys ja suullinen perinne – Saamelaiskulttuurin ensyklopedi (saamelaisensyklopedia.fi)

 


Ohjeita oman animaatioelokuvan kuvaamiseen löytyy Tehdään-osiosta: Animaatioharjoituksia, Animaatiotyöpaja ja Sirkusanimaatiotyöpaja.

Tehtävät on laatinut FM Henna Aikio

StalluBoy’s Adventure -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
Niki Rasmus
Maa:
Suomi
Vuosi :
2016
Kesto:
6:19 min
Lajityyppi:
Animaatio
Tuotanto:
Saamelaisalueen koulutuskeskus
Suosittelemme:
2.–6.lk
Kieli:
Pohjoissaame, inarinsaame ja koltansaame, tekstitetty suomeksi, pohjoissaameksi ja inarinsaameksi

Katsottavissa toistaiseksi

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu