Katso elokuva Elokuvapolulla
Kesto 94 min • Ikäraja S • 3.–6. lk

Onni von Sopanen

Elokuvan katsominen vaatii salasanan, jonka pystyt tilaamaan Elokuvapolun sivulta. Salasana lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.


“Siniset silmät, tyhmä isosisko ja isä, joka ei ymmärrä autoista mitään – voi kun Bill Gates tulis ja hakis kauan sitten kadonneen poikansa.”

Onni Sopasen elämä joutuu melkoiseen turbulenssiin, kun biologian tunnilla perehdytään perinnöllisyystieteeseen ja Onni vakuuttuu siitä, ettei voi olla omien vanhempiensa lapsi. Epävarmuus omasta alkuperästä tuntuu saavan vahvistusta joka puolelta ja kasvava huolestus aiheuttaa häiriöitä niin perhe- kuin kaverisuhteissakin.

Pisteenä iin päälle koululuokkaan tulee uusi ulkomailta adoptoitu poika, Miro, joka tuntuu olevan ylivoimainen kaikessa. Onneksi Onnin tarkkavaistoinen opettaja VP päättää laittaa luokkahengen remonttiin leirikoulun avulla ja yhteiset vastoinkäymiset kuten metsässä rämpiminen ja hävitty jalkapallo-ottelu saavat turhat vihollisuudet Onnin ja Miron välillä sammumaan. Syksyn kuluessa monelle oudolle asialle löytyy luonnollinen selitys ja perinnöllisyystieteestäkin on konkreettistakin hyötyä, kun marsuja halutaan lisää.


Oppimateriaalin teemoja: Komedia ja huumori, vaihdokas-teema ja perinnöllisyys, erilaisuus ja luokan yhteishenki, sisarussuhteet ja perhe
Oppimateriaali on suunnattu 4.–6. luokille.
Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2006 ja päivitetty vuonna 2021.
Elokuvan tehtävien materiaalit on julkaistu lisenssillä:
Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 (nimeä – ei-kaupallinen – ei muutoksia)

Elokuva on vapaasti kouluissa katsottavissa ympäri vuoden KAVIn Elokuvapolku-palvelun kautta.

Onni von Sopanen -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
Johanna Vuoksenmaa
Maa:
Suomi
Vuosi :
2006
Kesto:
94 min
Lajityyppi:
Draama, komedia
Tuotanto:
Production House Ltd Finland
Ikäraja:
S
Suosittelemme:
3.–6.lk
Kieli:
Suomi

Katsottavissa toistaiseksi

Katso elokuva Elokuvapolulla
Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.cined.eu/fihttps://ihmefilmi.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.espoocine.fi/2020/fi/wrap-elokuvathttps://www.espoocine.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://mediametka.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttp://minedu.fi/etusivu