Till Filmkamraten
Längd 50 min • Åldersgräns 7 • åk 0.–2.

Äppeltjuvarna

De ”nyblivna” bröderna Arthur och Gustav är varandras diametrala motsatser. De ställs inför prövningen att dela rum med varandra och löser konflikten med att bygga en ”mur” av röd tejp. Då de blir orättvist beskyllda för att ha pallat äpplen ger de sig iväg i jakten på de verkliga Äppeltjuvarna och går den svåra vägen till insikten; att de måste arbeta tillsammans för att lyckas. Detta är en raritet: En finlandssvensk barnfilm!

Gör så här:

Bekanta dig här med filmen ÄPPELTJUVARNA, som vi nu erbjuder inom ramen för Skolornas filmvecka. Filmen rekommenderas för förskolan och åk 1–2. Se presentationsfilmen!

Gå till www.filmkamraten.fi, där du får anvisningar för hur du ska beställa filmen för att streamas i skolan och får tillgång till det pedagogiska materialet. På sidan kan du också bekanta dig med Filmkamratens övriga utbud, som riktar sig till elever från förskolan till andra stadiet. Filmkamraten är enkelt, skojigt och gratis att använda!

OBS! Kom ihåg att beställa filmen senast dagen innan du tänkt visa den för dina elever. Gärna så tidigt som möjligt. På så sätt garanterar du att du får länken och lösenordet till filmen i tid och har också möjlighet att testa hur visningen sker i praktiken.

Filmkamraten har utvecklats av Walhalla rf och Finlandssvenskt filmcentrum med stöd av undervisnings- och kulturministeriet och riktar sig till svenskspråkiga skolor (även språkbad) i Finland. Via Filmkamraten får du visa ett tiotal nordiska filmer gratis för dina elever och jobba med Filmkamratens skojiga och lärorika pedagogiska material.

Filmkamraten deltar i Skolornas filmvecka, så att ni via temaveckan kommer i gång med användandet av vår tjänst, som är tillgänglig året om.

www.filmkamraten.fi

Kontakt och tilläggsuppgifter:
Anni Lappalainen
Finlandssvenskt filmcentrum
anni.lappalainen(at)filmcentrum.fi
tel. 040 548 63 93

Äppeltjuvarna -fakta om filmen
Regissör :
Anna Maria Jóakimsdóttir Hutri
Land:
Finland
År :
2011
Längd:
50 min
Produktion:
Långfilm Productions
Åldersgräns:
7
Målgrupp:
åk 0.–2.
Språk:
Svenska

Finns tillgänglig tillvidare

Till Filmkamraten
Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/https://www.koulukino.fi/skolbio/https://elokuvapolku.kavi.fi/sv/https://kavi.fi/sv/https://filmkamraten.fi/https://lastenkulttuuri.fi/https://mediametka.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/https://minedu.fi/etusivu