YLÄKOULUN ELOKUVAVIIKKO: KOETAAN

Se uus tyyppi

HUOM! Elokuva ei ole enää katsottavissa. Elokuva on ollut opettajille esikatseltavissa 21.9.2020 alkaen. Elokuvan on voinut katsoa maksutta vapaasti kouluissa oppilaiden kanssa elokuvaviikolla 28.9.–4.10.2020.

Synopsis:
13-vuotias Benoît muuttaa perheensä mukana Pariisiin ja aloittaa uudessa koulussa. Uuteen kaveriporukkaan sopeutuminen ei ole helppoa. Alku onkin tahmeaa ja Benoît joutuu luokan suosittujen tyyppien hampaisiin. Vähitellen hän huomaa, että luokan sivullisten kanssa on helpompi tulla toimeen kuin suosittujen porukassa. Optimistinen draamakomedia näyttää nuorten ryhmädynamiikan kaunistelematta. Elokuva osoittaa riemastuttavalla tavalla, kuinka sosiaalisessa nokkimisjärjestyksessä reunimmaisetkin voivat pitää hauskaa.
Lähde: www.juniorcine.fi

Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, vieraat kielet (erityisesti ranska), terveystieto, elämänkatsomustieto ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot. Oppimateriaali on suunnattu yläkouluille.

Oppimateriaalin teemoja: ystävyys, ihastuminen, kiusaaminen ja koulukiusaamisen roolit, yksinäisyys. Teemoiltaan elokuvaa suositellaan yli 13-vuotiaille.
Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Elokuva on osa Wrap!-hanketta, josta Suomessa vastaa Espoo Ciné.

Ohjaaja: Rudi Rosenberg
Maa: Ranska
Vuosi: 2015
Kesto: 81 min
Levittäjä: Espoo Ciné/Wrap!-hanke
Näyttelijät: Réphaël Ghrenassia, Joshua Raccah, Géraldine Martineau, Guillaume Cloud Roussel, Johanna Lindstedt, Max Boublil
Ikäraja: 12
Elokuva on katsottavissa vain Suomessa.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.