YLÄKOULUN ELOKUVAVIIKKO: KOETAAN

Seuraavaksi

Voit vertailla otteita elokuvasta muihin elokuviin tutustumalla CinEd -sivuston opetusvideoihin:
Katseet
Pako

Hyppää lisätietoihin painamalla nuolta.

Jos pidit tästä elokuvasta, tutustu näihinkin

Elokuvan henkilöhahmoihin:
– Antoine François Truffaut’n elokuvassa 400 kepposta (1959)
12-vuotias Antoine ei ole paha, mutta hän kokee, että vanhemmat eivät rakasta häntä. Koulussa hän on oikea hulivili, seikkailee ystävänsä Robertin kanssa Pariisissa ja lintsaa paljon. Kun Antoine karkaa kotoa, hänen on keksittävä keino ansaita rahaa.

– Ernesto Danièle Huilletin ja Jean-Marie Straubin elokuvassa En rachâchant (1984)
”En mene enää kouluun, koska siellä minulle opetetaan asioita, joita en tiedä”, sanoo Ernesto. Luokkahuonepalaverissa vanhempiensa ja opettajansa kanssa hän vastustaa sekä aikuisten että koulun auktoriteettia.

– Joey Ray Ashleyn, Ruth Orkinin ja Morris Engellin elokuvassa Pieni karkulainen (1953)
Lennie joutuu huolehtimaan 7-vuotiaasta pikkuveljestään Joeysta. Lennie tekee hänelle karmean pilan: hän saa veljensä luulemaan, että tämä on ampunut hänet pyssyllä. Järkyttynyt Joey lähtee pakoon ja päätyy yksin Coney Islandille, New Yorkin suureen huvipuistoon.

Kuuluisaan kirjan päähenkilöön:
– Tom Sawyer on amerikkalaisen kirjailija Mark Twainin (1835-1912)
luoma henkilöhahmo. Hän on jäänyt lapsena orvoksi ja asuu tätinsä Pollyn kanssa Yhdysvaltojen eteläosassa. Hän on ilkikurinen, rohkea ja röyhkeä ja viettää koulupäivät seikkailemalla yksin tai parhaan ystävänsä kanssa. Huckleberry asuu yksin metsässä tynnyrissä.

Robert Doisneaun valokuviin:
Robert Doisneau (1912-1994) on ranskalainen valokuvaaja, joka tunnetaan erityisesti Pariisin kaduilla 1950-luvulla ottamistaan kuvista. Hän kuvaa aikakautensa pariisilaista arkea ja usein koululaisia luokkahuoneissa, pihalla tai lintsaamassa