ALAKOULUN ELOKUVAVIIKKO: KOETAAN

Koulut alkavat

HUOM! Elokuva on ollut katsottavissa tällä sivulla 25.9–25.10.2019 välisen ajan. Elokuva on osa CinEd-hanketta ja se on katsottavissa CinEd-palvelun kautta 7.12.2019 asti.

Synopsis:
Correns on pieni kylä Provencessa. Sen torilla luetaan kuulutus koulujen alkamisesta. Renélle tulee hätä, sillä hän ei ole ehtinyt tehdä kotitehtäviään. Onneksi hänen apunaan on vanha Susu, joka työskentelee viinitarhassa.

Koulumatkalla René heittää luokkatoverinsa yllyttämänä koulusalkkunsa sillalta jokeen. Sen perässä hän lähtee seikkailemaan joella ja metsässä. Luonnon lumoamana hän tarkkailee, kuuntelee ja melkein eksyy, ennen kuin löytää sattumalta salkkunsa. Hän nauttii vielä hetken vedessä kellumisesta, kunnes lähtee paluumatkalle ja poimii mukaansa rantakäärmeen. Hän jatkaa hidasteluaan, antaa virran kuljettaa itseään ja saapuu kylään pesupaikalla.

Kun hän palaa välitunnilla kouluun, opettaja sättii häntä. Istuttuaan paikalleen hän sujauttaa käärmeen sen kaverin vihkoon, joka usutti hänet heittämään salkkunsa. Kun opettaja alkaa tarkastaa hänen läksyjään, salkku onkin täynnä vettä ja vastaukset täyttä hölynpölyä.

Poika käy hakemassa paikalle ystävänsä Susu-vanhuksen, joka on näistä virheistä vastuussa. Opettaja käskee tämän istumaan pulpettiin. Kun Renén luokkatoveri avaa vihkonsa, käärme pääsee pakoon. Paniikki iskee luokkaan ja kaikki oppilaat ryntäävät kiljuen ulos. René ottaa käärmeen huostaansa ja lähtee viemään sitä takaisin luontoon. Hänen toverinsa jahtaavat häntä kylän kujilla, mutta hän pääsee pakenemaan joelle. Virran penkalla hän laskee matelijan veteen ja katselee kun se ui pois.

Tulosta elokuvan oppimateriaalit tästä.

Ohjaaja: Jacques Rozier
Maa: Ranska

Vuosi: 1955
Kesto: 22 min
Levittäjä: IhmeFilmi ry
Näyttelijät: René Boglio, Marius Sumian, Corrensin opettaja ja asukkaat (itsenään)

Ikäraja: 6

Elokuva on osa IhmeFilmin CinEd-hanketta.