Uudet lukutaidot -videokilpailu

Uudet lukutaidot kutsuu kaikki koulut tekemään oppimisvideoita!

Uudet lukutaidot -videokilpailuun haetaan innostavia ja uusia tapoja oppia mediataitoja, ohjelmointiosaamista tai tieto- ja viestintäteknologian osaamista. Esitelkää lyhyellä videolla, millaisia hyviä käytänteitä teidän luokkanne on löytänyt kehittämisohjelman osaamisen kuvausten tueksi. Ala- ja yläkoulun sarjojen kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoilla.

Kilpailuaika: 3.10.-30.10.2022

Kilpailukutsu ja lisätietoja uudetlukutaidot.fi-sivulla

 


Kilpailuun osallistuminen

Kilpailun teemat ovat opetussuunnitelmien perusteisiin kuuluvat medialukutaito, tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen sekä ohjelmointiosaaminen. Kilpailun tarkoituksena on tuottaa lyhyitä esimerkkivideoita siitä, miten kyseisiä teemoja voi oppia ja opettaa. Kilpailussa tuotettujen videoiden hyviä ideoita ja käytäntöjä voidaan hyödyntää opetustyössä. Videokilpailu on kaikille avoin. Lisätietoa teemoista ja oppilaan hyvän osaamisen kuvauksista löydät www.uudetlukutaidot.fi.

Valitkaa yksi tai useampi uusista lukutaidoista. Toteuttakaa ja videoikaa harjoitus ja muokatkaa videosta noin kolmen minuutin mittainen käytännön vinkki, jota muut luokat voivat hyödyntää uusien lukutaitojen opettelussa. Oppilaiden tulee osallistua videon toteutukseen. Videoita voidaan lähettää 1kpl/luokka. Opettaja palauttaa kilpailutyön palautuslomakkeella 3.–30.10.2022 välisenä aikana.

Opettaja huolehtii, että videolla näkyvillä oppilailla sekä heidän tekemillään töillä on julkaisulupa. Julkaisulupa tulee kysyä huoltajilta julkaisulupalomakkeella. Lisäksi opettaja varmistaa, että videossa mahdollisesti hyödynnetyn ulkopuolisen materiaalin tekijänoikeudet sallivat sen käytön kilpailussa (esim. käytetyt kuvat ja äänet ovat avoimesti lisensoituja. Lisätietoa lisensseistä: www.creativecommons.org).

Videon palautus

Videomuoto: .avi, .mp4 tai .mov
Videon maksimikoko: 10 Gt
Kuvausluvat: Pyydetään tarvittaessa erikseen lähettämään järjestäjälle.

Palautuslomake kilpailuvideoille (lomake avautuu 3.10.2022)
Jos työn palauttaminen ei onnistu lomakkeella, ota yhteyttä: sasu.leinonen@kavi.fi, sari.murtonen@kavi.fi tai paivi.leppanen@oph.fi

 


Sarjat ja palkinnot

Kaksi sarjaa

  • Vuosiluokat 1-6
  • Vuosiluokat 7-9

Kolme parasta molemmista sarjoista saavat valita yhden seuraavista palkinnoista:

  • 1000€ arvoisen laitteen ja pedagogisen tuen sen käyttöönottamisessa
  • 1000€ arvoinen vierailu opetusta tukevaan kohteeseen
  • Elokuvanäytös ja vinkkejä miten elokuvaa voi käsitellä osana opetusta

Videoiden arviointikriteerit

  • Kuinka hyvin uudet lukutaidot näkyvät videolla.
  • Kuinka helposti videon vinkki on toteutettavissa muissa luokissa/kouluissa.
  • Videon audiovisuaalinen toteutus, mm. kekseliäisyys, laatu, efektit

Raatina toimii Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma ja voittajat valitaan heidän antaman pisteytyksen mukaisesti.


Kilpailuun osallistuneita videoita voidaan käyttää Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman viestinnässä liittyen opetus- ja kasvatustyön kehittämiseen. Lisätietoja kilpailusta löydät osoitteesta uudetlukutaidot.fi/valtakunnallinen-videokilpailu/.

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.freeed.com/https://culture.hu/fi/helsinkihttp://minedu.fi/etusivu