Teemu Nikki ja Samuel Kujala tulevat kouluvierailulle!

Koulujen elokuvaviikolla elokuva-alan ammattilaiset käyvät vierailulla jokaisessa koulussa etänä!

Mediakasvatuskeskus Metka järjestää tiistaina 5.10. klo 10.15-11.00 livestriimin, johon voi osallistua kaikki yläkoulut ympäri Suomen. Kouluvierailijoina ovat palkittu ohjaaja Teemu Nikki sekä näyttelijä Samuel Kujala, jotka vastaavat nuorten mieliä askarruttaviin kysymyksiin elokuvasta ja elokuva-alasta.

Koulujen elokuvaviikon suojelijanakin toiminut Teemu Nikki on viime vuosina kerännyt mainetta ja kunniaa teoksillaan. Kiitelty nuortensarja Sekasin voitti Kultainen Venla -palkinnon vuosina 2016 ja 2018, ensimmäinen kausi palkittiin parhaana lasten- ja nuortenohjelmana ja toinen kausi toi Teemu Nikille vuoden ohjaajan palkinnon. Venla-palkintoja Nikki on kahminut myös #lovemilla-sarjallaan vuosina 2013 ja 2014. Uusin elokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia palkittiin vuoden 2021 Venetsian elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla.

Samuel Kujala nousi kuuluisuuteen nuortensarjasta Nörtti: Dragonslayer666 omalaatuisena nimikkohahmona. Vastikään teatterikorkeakoulusta valmistunut näyttelijä on tehnyt useita pienempiä rooleja niin elokuvissa kuin teatterin lavallakin. Hänet voi bongata muun muassa elokuvista Peruna (2020), Juice (2018) ja Tuntematon sotilas (2017). Kujalan merkittävä elokuvarooli on vuonna 2021 ensi-iltansa saanut satiirinen komedia Fucking with nobody (2020), jossa Kujala esittää Ekkua, joka on Instagram-kulissisuhteessa Hannan (Hannaleena Hauru) kanssa.

Teemu Nikille ja Samuel Kujalalle voi lähettää etukäteen kysymyksiä Kouluvierailu-sivulla. Striimi tallennetaan ja se jää katsottavaksi vielä tapahtuman jälkeenkin, joten keskusteluihin voi palata myös myöhempänä ajankohtana.

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu