Titta på film
Längd 110 min • Åldersgräns 7 • åk 7.–9.

Amatörer

Filmen kan fritt ses online i skolor under perioden 2.-8.10.2023. För lärare finns det möjlighet att se filmen på förhand redan fr.o.m. den 25.9. För att kunna se filmen behöver du ett lösenord, som du ska beställa i förväg. Du gör det genom att fylla i blanketten på denna sida (scrolla ner).


Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis …


Beställ lösenordet till Amatörer -filmen via denna blankett.


Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan och meddela hur många elever som kommer att se filmen. Ni ska se på filmen som en del av undervisningen.

Lösenordet kommer att skickas till denna adress. Om du inte får ett lösenord per e-post, ska du kolla att det inte hamnat bland skräpposten.
Här ska du skriva din uppskattning om hur många elever som du kommer att visa filmen åt (t.ex. mängden elever i skolan eller i din klass). Vi samlar informationen för vår statistik.
Amatörer -fakta om filmen
Regissör :
Gabriela Pichler
Land:
Sverige
År :
2018
Längd:
110 min
Genre:
Komedien
Åldersgräns:
7
Målgrupp:
åk 7.–9.
Språk:
Svenska

2.–8.10.2023

Titta på film
Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/https://www.koulukino.fi/skolbio/https://elokuvapolku.kavi.fi/sv/https://kavi.fi/sv/https://filmkamraten.fi/https://lastenkulttuuri.fi/https://mediametka.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/https://minedu.fi/etusivu