Elokuvan mestarikurssi

Kenelle?

Elokuvan mestarikurssi on suunnattu elokuvanteosta kiinnostuneille 3.-9. luokkalaisille lapsille ja nuorille. Mestarikurssi toteutetaan koulupäivän aikana ja oppilaat sopivat osallistumisestaan yhdessä huoltajiensa ja opettajiensa kanssa.

Sisältö:

Elokuvan mestarikurssilla osallistujat pääsevät tekemään oman lyhytelokuvan pienryhmissä. Työskentely sisältää käsikirjoittamista, näyttelemistä, kuvaamista ja elokuvan leikkaamista sekä ensi-illan. Oman elokuvan tekemisen kautta oppilaat kouluttautuvat elokuvan mestarioppilaiksi ja kurssin jälkeen he voivat toimia elokuvanteon asiantuntijoina ja elokuvaviikon kummioppilaina omissa koululuokissaan. Kouluttajina toimivat oululaisen Valveen elokuvakoulun opettajat, joilla on pitkä kokemus elokuvien tekemisestä lasten ja nuorten kanssa. Mahdollisuuksien mukaan kurssille pyritään kutsumaan vierailijoiksi myös elokuva-alan ammattilaisia.

Kurssille hakeminen:

Kurssipaikkoja on jokaisella järjestettävällä mestarikurssilla 18. Hakemuslomakkeet löytyvät tämän sivun oikeasta reunasta paikkakunnittain. Kurssille valituille oppilaille ilmoitetaan kurssille pääsystä hakuajan umpeuduttua. Valinnat toteutetaan niin, että mukana on oppilaita alueiden eri kouluista ja osallistujien elokuvantekoon liittyvät kiinnostuksen kohteet vaihtelevat. Kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu kurssille mukaan.

Kulut:

Kurssi on osallistujille maksuton. Kulut kattaa Koulujen elokuvaviikko -hanke yhteistyökumppaneineen. Kurssilaisten tulee järjestää itse kuljetus kurssipaikalle ja ottaa mukaan omat eväät, ellei toisin mainita.

Järjestäjä:

Mestarikurssin järjestää valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko -hanke, jota rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki. Kouluttajina toimivat oululaisen Valveen elokuvakoulun opettajat, paikkakunnittain yhteistyökumppanit vaihtelevat.

Kurssilla valmistuneita elokuvia pääset katsomaan tästä linkistä!

Kurssille hakeminen edellyttää henkilötietojen luovuttamista elokuvaviikko-hankkeelle. Tältä sivulta löydät Koulujen elokuvaviikon tietosuojaselosteen.

 

Lisätiedot: 
Minea Taivalaho
koordinaattori, Valveen elokuvakoulu
puh: 0447037549
email: minea.taivalaho(a)ouka.fi