Katso elokuva Elokuvapolulla
Kesto 88 min • Ikäraja 7 • 3.–6. lk

Vieraskentällä

Elokuva on opettajille esikatseltavissa 27.9.2021 alkaen. Elokuvan voi katsoa maksutta vapaasti kouluissa elokuvaviikolla 4.–10.10.2021. Elokuvan katsominen vaatii salasanan, jonka pystyt tilaamaan Elokuvapolun sivulta. Salasana lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.


12-vuotias Ben muuttaa uuteen kaupunkiin ja edessä on siirtyminen uuteen kouluun. Ikävä entiseen kotiin kalvaa nuorta poikaa ja Ben kamppailee tunteidensa kanssa. Vaikka Ben onkin jalkapallotaituri, ei hän pääse loistamaan taidoillaan kentällä eikä juuri nauti muiden suosiota. Lisäksi mutkansa matkaan tuo toinen uusi oppilas, syyrialaispakolainen Tariq, joka tuntuu saavan kaiken huomion – myös pelikentällä. Mutta voisiko tässä olla uuden ystävyyden alku?

Kahden erilaisen maailman kohtaaminen käynnistää matkan, jonka aikana Ben oppii niin tuntemaan itseään kuin ympäröivän maailman tilaa. Kevyesti hengittävä elokuva tarttuu rohkeasti ajankohtaiseen teemaan, ja muistuttaa auttamisen ja empatian tärkeydestä.
(Lähde: juniorcine.fi)

Elokuva on osa Espoo Cinen Wrap!-hanketta.


Oppimateriaalin opetussuunnitelmaan soveltuvat laaja-alaisen osaamisen aihekokonaisuudet: ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot.
Oppimateriaali on suunnattu  4.-6.-luokille.
Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino ry.
Elokuvan tehtävien materiaalit on julkaistu lisenssillä:
Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 (nimeä – ei-kaupallinen – ei muutoksia)
Elokuvaesityksen tarjoaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti yhdessä Junior Cinén kanssa.

Vieraskentällä -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
Sarah Winkenstette
Maa:
Saksa
Vuosi :
2019
Kesto:
88 min
Lajityyppi:
Draama
Tuotanto:
Weydemann Bros.
Ikäraja:
7
Suosittelemme:
3.–6.lk
Kieli:
Saksa, tekstitys suomeksi

Katsottavissa 4.–10.10.2021

Katso elokuva Elokuvapolulla
Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.cined.eu/fihttps://ihmefilmi.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.espoocine.fi/2020/fi/wrap-elokuvathttps://www.espoocine.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://mediametka.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttp://minedu.fi/etusivu