Tassu

Elokuva on katsottavissa kouluissa maksutta Koulujen elokuvaviikolla 3.–9.10.2022. Elokuvan katsomista varten tilataan linkki, joka lähetetään sähköpostiin. Linkin voi tilata tältä sivulta.


Raitiovaunun sähköasentajana toimiva Zoltán Fehér oli aikoinaan menestynyt koirankasvattaja. Eräänä päivänä hänen ystävänsä pyytää häneltä apua löytämänsä huonostikäyttäytyvän koiranpennun kanssa. Zoltánia pyydetään ottamaan koira mukaansa, mutta hän ei koe pystyvänsä huolehtimaan villistä pennusta. Lopulta hän päättää ottaa huono-onnisen Tassu-pennun ja kouluttaa siitä todellisen pelastuskoiran. Kun kaupungissa katoaa pieni poika, Zoltán uskoo Tassun hyvän vainunenän olevan avuksi. Ystäviensa kanssa he muodostavat pelastusryhmän, joka pelastaa monien ihmisten hengen.

Tassu-elokuva on palkittu muun muassa Schlingel International Film Festivalin pääpalkinnolla sekä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin lapsiraadin valitsemalla Tähtipoika-palkinnolla.

Elokuva perustuu oikeaan pelastuskoiraan Mancsiin (unkarin kielellä tassu), joka osallistui useaan pelastusoperaatioon ympäri maailmaa. Mancsin erityistaitona oli paikantaa maanjäristyksen uhreja maastosta. Koiran muistoksi pystytettiin vuonna 2004 pronssipatsas Miskolcin kaupunkiin Unkariin.


Tilaa linkki Tassu-elokuvan katsomista varten tällä lomakkeella.


Täytä yhteystietosi alle ja ilmoita elokuvan arvioitu katsojamäärä. Elokuva on tarkoitettu katsottavaksi osana kouluopetusta.

(salasana lähetetään tähän osoitteeseen)
Valitse tästä listasta luokka-aste, jolle elokuva esitetään.
Esimerkiksi luokkasi tai koulusi oppilasmäärä. HUOM! Arvio on suuntaa-antava tieto elokuvaviikon yhteistyökumppaneille.


Tietoa opettajalle

Elokuvan kuvallinen ilmaisu yhdistelee animaatiota ja live-actionia. Elokuvan lavastus, puvustus ja tunnelma virittävät katsojan lastenelokuvan maailmaan. Elokuvan ikäsuositus on kahdeksanvuotiaille, mutta kriisitilannekuvaston takia suosittelemme elokuvaa ikäsuosituksen ylittäneille katsojille.

Tarinassa kerrotaan koirasta, joka on elämänsä alkuvaiheilla kohdannut vaikeuksia: omistajan kuoleman, hylkäämisen ja sopeutumisen uudenlaiseen elämään. Elokuvan kantavana teemana on ystävyys ja luottamus, jota rakennetaan Tassun ja hänen omistajansa välille vähitellen.

Tassun elämä (ja samalla elokuvan kuvallinen ilmaisu) muuttuu, kun Tassu oppii vainuamaan ja paikantamaan erilaisissa kriisitilanteissa kadonneita ihmisiä. Elokuvan tunnelma vaihtuu kepeästä harjoittelusta tummanpuhuvan realistiseksi, kun Tassu pelastuspartioineen lähetetään useampaan vaaralliseen tehtävään, joissa kuolemantapauksilta ei säästytä. Tassun suurin operaatio tapahtuu maanjäristyksen jälkeisissä töissä, jossa pieni tyttö on jäänyt raunioiden saartamaksi. Tassun ansiosta tyttö löydetään haavoittuneena ja huonokuntoisena kylpyammeen alle jääneenä, mutta elossa. Kohtaus on erittäin todentuntuinen ansiokkaan näyttelijäntyön sekä kuvailmaisun ansiosta. Kannattaa varautua nuoren katsojan erilaisiin reaktioihin, kun kriisitilannetta kuvataan niin realistisesti.


Elokuvaesityksen tarjoaa Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus Helsinki.

Tassu -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
Róbert-Adrian Pejó
Maa:
Unkari
Vuosi :
2014
Kesto:
92 min
Lajityyppi:
Seikkailu
Tuotanto:
Új Budapest Filmstudió
Ikäraja:
8
Suosittelemme:
3.–6.lk
Kieli:
Unkari, tekstitys englanniksi

Katsottavissa 3.-9.10.2022

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.freeed.com/https://culture.hu/fi/helsinkihttp://minedu.fi/etusivu