Katso elokuva
Kesto 30 min • Ikäraja S • 1.–9. lk

Dans på tunn is – Tanssi heikolla jäällä

Elokuva on katsottavissa kouluissa maksutta 3.–31.10.2022. Elokuvan katsominen vaatii salasanan, jonka voi tilata tältä sivulta.


Tanssi heikolla jäällä kertoo 12-vuotiaasta Felix-pojasta, joka jää jouluna yksin, kun hänen vanhempansa matkustavat Intiaan. Felix päätyy vasten tahtoaan jäätelönmyyjäksi autiolle uimastadionille, jossa uima-altaan pintakin on jäätynyt umpeen. Mutta uimastadion ei olekaan täysin autio. Felix kohtaa kirjavan ryhmän oman onnensa nojassa olevia ei-toivottuja ihmishahmoja – näiden joukossa on myös pakolaistyttö nimeltä Fakira, jonka vanhemmat ovat kuolleet pommi-iskussa Syyriassa.

Elokuvassa poika, jota kukaan ei halua, saa mahdottoman tehtävän. Pakolaistyttö, jota kukaan ei halua, saa ystävän. Yhdessä he tekevät ihmeitä. Tanssi heikolla jäällä on tarina vieraantumisesta ja erilaisuuden piilevästä voimasta.

Elokuvan päähenkilöt eivät sovi joukkoon, heissä on eri tavoin jotain ”väärää” ja samalla ainutlaatuista. Yhdessä he tekevät väärän oikeaksi. Elokuva näyttää maailman lapsen silmin lapsen ehdoilla. Elokuvan teemoja ovat suvaitsevaisuus ja itsensä voittaminen.

Elokuvan on ohjannut PV Lehtinen (mm. Risto Jarva -palkinnonvoittaja). Käsikirjoituksen on kirjoittanut Jan Nåls ja se voitti Finlandssvensk Novellfilm 2017 -käsikirjoituskilpailun. Elokuvan on tuottanut Cineparadiso ja se on toteutettu yhteistyössä Yleisradion (Svenska Yle) kanssa. Elokuvan ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Svenska kulturfonden, Föreningen Konstsamfundet ja Kirkon mediasäätiö.

www.cineparadiso.fi
www.facebook.com/danspatunnis/


Tilaa salasana Tanssi heikolla jäällä -elokuvan katsomista varten tällä lomakkeella.


Täytä yhteystietosi alle ja ilmoita elokuvan arvioitu katsojamäärä. Elokuva on tarkoitettu katsottavaksi osana kouluopetusta.

(salasana lähetetään tähän osoitteeseen)
Esimerkiksi luokkasi tai koulusi oppilasmäärä. HUOM! Arvio on suuntaa-antava tieto elokuvaviikon yhteistyökumppaneille.


Making of

Making of – eli tallenne elokuvan teosta – esittää pieniä väläyksiä siitä, millaista kuvaustilanteessa on. Videossa ei ole tekstityksiä.

Dance on Thin Ice (making of) from Cineparadiso on Vimeo.

Teaserit

Teaser on lyhyt mainos, jossa annetaan pientä vinkkiä elokuvan sisällöstä. Teaserille ei ole suomenkielistä vastinetta, mutta sana kuvaa englanniksi, kuinka kiusoitellen annetaan väläys tai maistiainen tulevan elokuvan annista.

Mitä elokuvassa voisi tapahtua teasereiden perusteella?

Mitä eroa elokuvan teaserilla ja trailerilla on?


Oppimateriaalin teemoja: Erilaisuus, fantasia, perhe, juhlapyhät, sota, suvaitsevaisuus, yksinäisyys, ystävyys

Oppimateriaalin on tuottanut IhmeFilmi ry osana IhmeSuomi-hanketta.

Dans på tunn is – Tanssi heikolla jäällä -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
P.V. Lehtinen
Maa:
Suomi
Vuosi :
2017
Kesto:
30 min
Lajityyppi:
Lyhytelokuva
Tuotanto:
Cineparadiso Oy
Ikäraja:
S
Suosittelemme:
1.–9.lk
Kieli:
Ruotsi, tekstitys suomeksi

Katsottavissa 3.–31.10.2022

Katso elokuva
Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.freeed.com/https://culture.hu/fi/helsinkihttp://minedu.fi/etusivu