Katso Pojat -elokuva
Kesto 104 min • Ikäraja 7 • 7.–9. lk

Nuorten näkökulma

Eräs elokuvan keskeinen piirre on sen kerronnan tapahtuminen nuorten näkökulmasta. Näin on useimmiten nuorille suunnatuissa elokuvissa, mutta Pojissa ei ole kyse tästä kohdeyleisöstä vaan enemmänkin kerronnan keinosta. Nuorten näkökulma kerronnan keinona saattaa olla vaikeasti käsiteltävä teema ja siksi avoimempien keskustelunaiheiden lisäksi vaihtoehtona onkin aihetta hieman eri suunnasta lähestyvä tehtävä.

Keskusteltavaksi

  • Kenelle/mille ikäryhmille elokuva on suunnattu? Mistä sen tietää? Tuntuuko nuorten näkökulma aidolta?

Elokuvan ideoiminen

  • Miettikää pienryhmissä, mitkä olisivat nyky-Suomen tai kotikaupunkinne mittakaavassa pinnalla olevia yhteiskunnallisia aiheita, jotka voisivat olla mielenkiintoisia elokuvan aiheita. Valitkaa yksi ja miettikää mitkä olisivat tärkeimpiä teemoja, jos valitsemaanne aihetta käsiteltäisiin itsenne ikäisten nuorten näkökulmasta.

 

Nuorten näkökulma -tehtävä on alunperin julkaistu Koulukinon nettisivuilla.

Sivun alkuun
http://www.kulttuurivalve.fi/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.cined.eu/fihttps://ihmefilmi.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.espoocine.fi/2020/fi/wrap-elokuvathttps://www.espoocine.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://mediametka.fi/http://minedu.fi/etusivu