Katso elokuva Elokuvapolulla
Kesto 69 min • Ikäraja S • 2.–6. ja 9. lk

Palnan tyttäret

Elokuvan katsominen vaatii salasanan, jonka pystyt tilaamaan Elokuvapolun sivulta. Salasana lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.


Palnan tyttäret on dokumenttielokuva rakkauden synnystä ja yksin maailmaan jääneistä lapsista, jotka löytävät kodin. Kiti Luostarinen seuraa toista vuotta Magi Viljasen ja Jouko Ollikaisen adoptio-perhettä. Devi on onnekas, koska hän on saanut hyvän kodin Suomesta. Hänen lisäkseen perheeseen odotetaan pikkusisarta, ja Devi saakin tehdä matkan omaan menneisyyteensä, kun hänen perheensä lähtee hakemaan delhiläisestä Palnan lastenkodista toista tytärtä, Stutia.

Dokumentin tapahtumat sijoittuvat Suomeen ja Intiaan. Siinä käsitellään inhimillisen elämän suuria teemoja: lapsuutta, muistia, rakkautta ja ihmisen identiteetin muotoutumista. Palnan tyttäret menee aidosti syvälle; siinä kuvataan vanhempien tunteiden liikahduksia. Äiti lukee päiväkirjaansa ja sanoo, että lapsen saaminen on maailman kaunein rakkaustarina. Isä ei liikutuksen vallassa saa hetkeen sanaa suustaan. Devin ja hänen perheensä tarina on lämmöllä ja myötäelämisellä tehty dokumentti, joka muistuttaa siitä, että elämässä on roppakaupalla myös onnea ja hyviä hetkiä.


Oppimateriaalin teemoja: dokumenttielokuva, lastenkoti ja adoptio, Intia ja intialainen kulttuuri, juuret, itsetunto, perhe
Oppimateriaali on suunnattu 2.–6.- sekä 9.-luokkalaisille

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino ry.
Elokuvan tehtävien materiaalit on julkaistu lisenssillä:
Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 (nimeä – ei-kaupallinen – ei muutoksia)
Elokuvaesityksen tarjoaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Elokuva on vapaasti kouluissa katsottavissa ympäri vuoden KAVIn Elokuvapolku-palvelun kautta.

Palnan tyttäret -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
Kiti Luostarinen
Maa:
Suomi
Vuosi :
2007
Kesto:
69 min
Lajityyppi:
Dokumenttielokuva
Tuotanto:
Kiti Luostarinen Production Ky.
Ikäraja:
S
Suosittelemme:
2.–6. ja 9.lk
Kieli:
Suomi, englanti

Katsottavissa toistaiseksi

Katso elokuva Elokuvapolulla
Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.cined.eu/fihttps://ihmefilmi.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.espoocine.fi/2020/fi/wrap-elokuvathttps://www.espoocine.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://mediametka.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttp://minedu.fi/etusivu