På Svenska: Filmkamraten

ANTBOY för årskurs 3–6

Till Filmkamraten

Via Filmkamraten får ni nordiska kvalitetsfilmer att streama i skolan samt svenskspråkigt filmpedagogiskt material att jobba med. Filmkamraten är enkelt, skojigt och gratis att använda!

Gör så här:

1. Bekanta dig här med filmen ANTBOY, som vi nu erbjuder inom ramen för Skolornas filmvecka. Filmen rekommenderas för åk 3.–6. Se presentationsfilmen!

2. Gå till www.filmkamraten.fi, där du får anvisningar för hur du ska beställa filmen för att streamas i skolan och får tillgång till det pedagogiska materialet. På sidan kan du också bekanta dig med Filmkamratens övriga utbud, som riktar sig till elever från förskolan till andra stadiet.

OBS! Kom ihåg att beställa filmen senast dagen innan du tänkt visa den för dina elever. På så sätt garanterar du att du får länken och lösenordet till filmen i tid och har också möjlighet att testa hur visningen sker i praktiken.

Filmkamraten har utvecklats av Walhalla rf och Finlandssvenskt filmcentrum med stöd av undervisnings- och kulturministeriet och riktar sig till svenskspråkiga skolor (även språkbad) i Finland. Via Filmkamraten får du visa ett tiotal nordiska filmer gratis för dina elever och jobba med Filmkamratens skojiga och lärorika pedagogiska material.

Filmkamraten deltar i Skolornas filmvecka, så att ni via temaveckan kommer i gång med användandet av vår tjänst, som är tillgänglig året om.

Kontakt och tilläggsuppgifter:
Mikaela Westerlund
Finlandssvenskt filmcentrum
mikaela.westerlund(at)filmcentrum.fi
tel. 040 548 63 93
www.filmkamraten.fi

På Svenska: Filmkamraten -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
Ask Hasselbalch
Maa:
Tanska
Vuosi :
2013
Kesto:
77 min
Ikäraja:
7
Suosittelemme:
3.–6. lk
Kieli:
Tanska, tekstitys ruotsiksi

Katsottavissa toistaiseksi

Sivun alkuun
http://www.kulttuurivalve.fi/http://www.koulukino.fi/https://www.kavi.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.cined.eu/fihttps://ihmefilmi.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.espoocine.fi/2020/fi/wrap-elokuvathttps://www.espoocine.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://mediametka.fi/http://minedu.fi/etusivu
Elokuvaviikko