Katso elokuva
Kesto 96 min • Ikäraja • 9.lk ja toisen asteen koulutus lk

Hope You’ll Die Next Time :)

Elokuvan voi katsoa maksutta kouluissa 4.–31.10.2021. Elokuva on tekstitetty englanniksi. Elokuvan katsominen vaatii salasanan, jonka pystyt tilaamaan tältä sivulta. Salasana lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.


Eszter yrittää selviytyä teini-iän haasteista mangan maailmassa. Hän on luokkatovereidensa keskuudessa vain sivustakatsoja, tärkeämpää on englanninopettajan häntä kohtaan osoittama huomio. Kun opettaja vaihtaa työpaikkaa, maa murenee Eszterin jalkojen alta. Hänen on kohdattava oma sukupolvensa, nuorten turhamaisuus sekä omat hajanaiset tunteensa. Hope You’ll Die Next Time on ensimmäinen unkarilainen ”teinitrilleri”, tiivistunnelmainen tarina nettihäirinnäksi muuttuvasta rakkaudesta.

Elokuva käsittelee nuorten ongelmia ja haasteita, kuten mielenterveyden ongelmat, seksuaalinen ahdistelu ja nettihäirintä, syrjäytyminen sekä itsemurha. Suosittelemme opettajaa tutustumaan elokuvaan etukäteen. Elokuvan jälkikäsittelyyn kannattaa varata aikaa, jonka avuksi on tehty elokuvaan liittyvä oppimateriaali.

Mihály Schwechtje on ollut ohjaamassa HBO:n huippusuositun Terápia-televisiosarjan (alkup. nimeltään BeTipul) unkarilaisen version kolmatta tuotantokautta. Aiemmin Schwechtje on ohjannut lukuisia lyhytelokuvia, joista uusin Täältä tullaan (Aki bújt, aki nem, 2018) on esitetty myös Tampereen elokuvajuhlilla. Hope You’ll Die Next Time on Schwechtjen ensimmäinen pitkä elokuva. Rooleissa nähdään niin nuoria lahjakkuuksia kuin lukuisia palkintoja saaneita pitkän linjan näyttelijöitä.

Ohjaajan kotisivut: https://schwechtje.com/en/

Käsikirjoitus ja ohjaus: Mihály Schwechtje
Kuvaus: Máté Herbai
Musiikki: Peter Bernath, Balázs Szabadi, Bálint Tóth
Pääosissa: Szilvia Herr, Kristóf Vajda, Csaba Polgár, Dávid Rácz, Róbert Kardos, Judit Lénárt, Olívia Csúcs, Judit Schell, Judit Rezes, Pál Mácsai

Tilaa salasana Hope You'll Die Next Time : ) -elokuvan katsomista varten tällä lomakkeella.
Täytä yhteystietosi alle ja ilmoita elokuvan arvioitu katsojamäärä. Elokuva on tarkoitettu katsottavaksi osana kouluopetusta.

(salasana lähetetään tähän osoitteeseen)
Esimerkiksi luokkasi tai koulusi oppilasmäärä. Voit vastata vain kokonaisluvulla. HUOM! Arvio on suuntaa-antava tieto elokuvaviikon yhteistyökumppaneille.

Oppimateriaali on suunnattu 9.-luokkalaisille sekä toisen asteen koulutukseen.
Oppimateriaalin ovat laatineet Liszt-instituutin asiantuntijat sekä Valveen elokuvakoulun elokuvakasvattajat.
Elokuvaesityksen tarjoaa Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus.

Hope You’ll Die Next Time :) -elokuvan tiedot
Ohjaaja :
Mihály Schwechtje
Maa:
Unkari
Vuosi :
2018
Kesto:
96 min
Lajityyppi:
Teinitrilleri
Tuotanto:
Luxfilm
Suosittelemme:
9.lk ja toisen asteen koulutus lk
Kieli:
Unkari, tekstitys englanniksi

Katsottavissa 4.–31.10.2021

Katso elokuva
Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://www.cined.eu/fihttps://ihmefilmi.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.espoocine.fi/2020/fi/wrap-elokuvathttps://www.espoocine.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://mediametka.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttp://minedu.fi/etusivu