Kiitos elokuvakasvattajille ympäri Suomen!

Leffat tulevat luontevaksi osaksi kouluarkea 

Valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietettiin tänä vuonna 3.–9. lokakuuta. Elokuvaviikon kattavasta ohjelmatarjonnasta teoksia katsoi viikon aikana lähes 89 000 oppilasta ympäri Suomen! Sen lisäksi oppilaat pääsivät tutustumaan elokuvaan monipuolisena taiteen ja ilmaisun välineenä tehden itse elokuvia ja videoita.  

Suurin osa Koulujen elokuvaviikon oppimateriaaleista ja elokuvista on edelleen saatavilla. Kouluissa päästään yhä katsomaan Kavin Elokuvapolun tai Filmkamratenin tarjoamia elokuvia sekä Mediakasvatuskeskus Metkan toteuttaman Etäkouluvierailun, tekemään itse omia lyhytelokuvia tai kokeilemaan kamerakynätehtävien avulla, miltä oppiaineet näyttäytyvät kameran linssin läpi. Elokuvakasvatusta voi lisätä opetukseen ympäri vuoden! 

 

Kiitos kaikille elokuvakasvattajille! 

Koulujen elokuvaviikon aikana jälleen tuhannet oppilaat ympäri Suomen pääsivät sukeltamaan elokuvan maailmaan tutkien, kokien ja tehden. Kiitos siitä kuuluu jokaiselle opettajalle ja kasvattajalle, joka on ottanut Koulujen elokuvaviikon materiaalin vastaan avoimin mielin ja rohkeasti tuonut elokuvan tarjoamia elämyksiä omille ryhmilleen. Kiitos kuuluu myös Koulujen elokuvaviikon yhteistyökumppaneille, jotka ovat mahdollistaneet laadukkaan ja monipuolisen sisällön verkkoon kaikkien koulujen vapaasti käytettäväksi.  

Pyrimme yhteistyökumppaneidemme kanssa kehittämään elokuvaviikon sisältöä palvelemaan yhä paremmin käyttäjiä, joten lähetäthän palautetta sisällöistä ja verkkosivun käytettävyydestä osoitteessa www.elokuvaviikko.fi/palaute. Kiitoksia valtavasti jo tähän mennessä palautteiden laittaneille opettajille! Jatkamme työtämme elokuvakasvatuksen edistämiseksi!

Pssst… Laitathan ensi vuoden Koulujen elokuvaviikon jo kalenteriisi! Seuraava Koulujen elokuvaviikko järjestetään 2.–8.10.2023. 

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu