Julkaise Kaupunkisinfonia netissä

Valmiit kaupunkisinfoniat voidaan lisätä näkyville Suomen kartalle verkkoon. Lähetä elokuvasi Koulujen elokuvaviikko -tapahtumaa koordinoivalle Valveen elokuvakoululle, niin lisäämme tuotoksesi oman paikkakuntasi kohdalle. Suomi 100-juhlavuoden interaktiivinen Kaupunkisinfonia-kartta julkaistiin 16.11.2017 Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla Luova luokka -mediakasvatusseminaarissa.

Ohjeet videoiden lähettämiseen:

  • Lähetä videosi tiedostonjako-ohjelmalla tai pilvipalvelun kautta (WeTransfer, GoogleDrive, Dropbox tms.) osoitteeseen: videopaja@ouka.fi
  • Voit myös lähettää Youtube-linkin, jos videosi on jo verkossa. Lähetä linkki osoitteeseen videopaja@ouka.fi
  • Viestiin otsikoksi: ”Kaupunkisinfonia, paikkakunnan nimi
  • Videotiedostot: mieluiten h.264-videokodekilla pakattuna MP4 tai MOV -tiedostona. Suositeltu tarkkuus 1920 x 1080, kuvanopeus 25p tai 50p, bitrate 24 mbit/s. Hyväksytyt tiedostomuodot ovat DV AVI, MPEG2, MOV, WMV (muistathan käyttää hyvälaatuista asetusta) tai MPEG4 (h.264-kodekilla).

Huomioithan, että videon lähettäjä vastaa siitä, että kaikki tekijänoikeusasiat ja kuvausluvat on hoidettu asianmukaisesti.

LUVAT JA OIKEUDET
Alaikäisten oppilaiden vanhemmilta on hyvä kysyä kirjallinen lupa, jos elokuvia esitetään julkisesti tai ne ladataan esimerkiksi verkkoon. Kaupunkisinfoniat ovat luonteeltaan usein sellaisia, että niissä päähenkilönä toimii lähiympäristö. Silti kuvissa saattaa vilahdella oppilaita erilaisissa rooleissa. Julkisella paikalla olevia ihmisiä voi kuvata (esim. ihmisvilinää), mutta yksittäisten ihmisten kuvaamiseen tarvitaan aina kyseisen henkilön lupa. Aikuiselta riittää yleensä kuvauspaikalla kysytty suullinen lupa. Julkisessa esittämisessä täytyy huomioida myös se, että elokuvassa käytettyyn musiikkiin on oikeudet.

Siirry takaisin tehtävänantoon