Kamerakynäopas avuksi elokuvaviikolle

Oulun kulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu on tuottanut kamerakynän pedagogiikkaan pureutuvan oppaan Mielekästä oppimista kamerakynällä ja se julkaistaan 20.9.2021!

Julkaisupäivänä Koulujen elokuvaviikko järjestää erityisen livestriimin klo 15.00–15.30, jossa oppaan kirjoittaja Valveen elokuvakoulun vastaava tuottaja Tommi Nevala kertoo kamerakynän pedagogiikasta ja siitä, millaista lisäarvoa se tuo opetukseen.

Oppaan julkaisustriimi on katsottavissa maanantaihin 4.10. asti.

Kamerakynän pedagogiikka edistää oppimista ohjaamalla lapsia käyttämään teknologiaa ja mediataitoja havaintojen tekemiseen, tiedon jakamiseen, itseilmaisuun ja oman ajattelun esille tuomiseen sekä paljon muuhun. Sen avulla on mahdollista toteuttaa opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteiden mukaista toimintaa. Oppaasta voit lukea kamerakynän pedagogiikasta kaiken tarpeellisen: mitä, miksi, miten ja kenelle? Opas sisältää yli 50 kamerakynätehtävää ja useita tehtäviä tunnekasvatukseen. Lukuisten harjoitusten kautta pääset kokemaan ja näkemään käytännössä kuinka yksinkertaista ja hauskaa työskentely kamerakynän avulla voi olla.

Mielekästä oppimista kamerakynällä -oppaasta on julkaistu elokuvaviikon oppimateriaaleihin Tunnetaitotyöpaja, jossa päästään heittäytymään tunteiden valtaan.

Mielekästä oppimista kamerakynällä – Opas- ja tehtäväkirja kamerakynän pedagogiikkaan on julkaistu verkkoversiona! Lataa se itsellesi: Mielekästä oppimista kamerakynällä -opas (PDF)

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu