Elokuvia esikatseluun ennen elokuvaviikkoa

Esikatselumahdollisuus on avautunut elokuviin Pöllömetsän pelastajat, Vieraskentällä sekä Hope You’ll Die Next Time 🙂. Myös muita Koulujen elokuvaviikon elokuvia on mahdollista katsoa etukäteen.

Esikatselumahdollisuus tarkoittaa sitä, että opettajat voivat katsoa elokuvan etukäteen ja tutustua sen tarjoamiin sisältöihin sekä pohtia, miten elokuva palvelee oman ryhmän tavoitteita. Esikatseluaika on tarkoitettu vain opettajille, eikä elokuvaa ole silloin mahdollista esittää oppilaille.

Esikatselu on mahdollistettu opettajille, jotta he pystyvät arvioimaan elokuvan soveltuvuuden omalle ryhmälleen. Ikäraja ei aina kerro, minkä ikäisille elokuva on suunnattu, sillä ikärajat kertovat ainoastaan kuvaohjelman haitallisesta sisällöstä. Toisaalta myös lähtökohtaisesti lapsille suunnattu elokuva saattaa herättää hyviä keskusteluja hieman vanhempien oppilaiden kanssa oikealla tavalla suunnatuilla tehtävillä. Esikatsellessa elokuvia voi valmiiksi varautua siitä syntyviin tunteisiin tai kysymyksiin. Opettaja myös saa hyvän käsityksen siitä, miten elokuvan oppimateriaalit liittyvät elokuvaan ja mitä tehtäviä kannattaa omalle luokalleen valita.

Onko elokuvan valinta Koulujen elokuvaviikolle vielä edessä? Koulukinon ohjeistuksesta saa hyvän käsityksen siitä, miten elokuvan valintaa kannattaa lähestyä. Tutustu Koulujen elokuvaviikon vuoden 2021 ohjelmistoon.

Miksi elokuvien katseluaika on rajattu? Tekijänoikeudet ovat elokuvantekijöiden ansaintakeino, ja esitysoikeuksia myymällä elokuva toimii elinkeinona ja mahdollistaa elokuva-alalla työskentelyn. Elokuvien esitysoikeudet on hankittu tietyin ehdoin, ja oikeuksien mukana tulee myös vastuu jakaa elokuvaa sovitulla tavalla. Koulujen elokuvaviikon yhteistyökumppanit ovat neuvotelleet elokuvien esittämisen lähtökohtaisesti Koulujen elokuvaviikon ajaksi. Poikkeuksiakin on, joten katseluajat on ilmoitettu jokaisen elokuvan yhteydessä. Esikatseluajan mahdollistaminen on neuvoteltu, jotta kasvattaja voisi paremmin valmistautua opetustilanteeseen.

Sivun alkuun
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/lastenkulttuurikeskus/etusivu/http://www.koulukino.fi/https://elokuvapolku.kavi.fi/https://www.kavi.fi/https://ihmefilmi.fi/https://www.cined.eu/fihttp://mediametka.fi/https://filmkamraten.fi/https://www.oulufilmfestival.fi/http://www.lastenkulttuuri.fi/https://culture.hu/fi/helsinkihttps://www.samediggi.fi/skabma-elokuvakeskus/http://minedu.fi/etusivu