ALAKOULUN ELOKUVAVIIKKO: KOETAAN

Raparperimehua

HUOM! Elokuva on ollut katsottavissa verkon kautta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelussa  27.9.–5.10.2019 sekä 7.10.–11.10.2019. Elokuva ei ole enää katsottavissa tätä kautta. Elokuvasta on kuitenkin mahdollista tilata Koulukinonäytös. Lisätietoa täällä.

Elokuvapolku

Synopsis:
12-vuotiaan pojan Siemin vanhemmat ovat eronneet, mutta hänen isänsä Rik löytää taas uuden rakkauden muutamien yritysten jälkeen. Rik muuttaa päätä pahkaa asumaan yhteen uuden rakkautensa Toscan kanssa. Saman katon alle muuttavat myös Siem ja Toscan tytär Winnie. Rikin ja Toscan tuore parisuhde alkaa pian rakoilla häävalmisteluiden keskellä ja neuvokkaat Siem ja Winnie keksivät suunnitelman pitää uusioperheensä kasassa. Aikaisempia eroja on ollut jo liikaa. Lapset ryhtyvätkin kuvaamaan omatekoista elokuvaa siitä kuinka parisuhde saadaan toimimaan!

Tämä lämminhenkinen ja riemastuttava elokuva avaa uusperheen elämää ja sen tuomia arjen kiemuroita koomisellakin tavalla. Elokuvan tarina kertoo uusperheen rinnalla myös ystävyydestä ja ensirakkaudesta. Nuoret teininäyttelijät ovat erittäin taitavia eläytyessään rooleihinsa sekä elokuvan miljöö on kaunista katseltavaa yksityiskohtineen. Siemin ja Winnien omassa elokuvassa näkyy taitavasti erilaisten elokuvagenrejen käyttö. Raparperimehun katsojaan voikin iskeä kipinä oman elokuvan tekemisestä!

Ohjaaja: Mark de Cloe
Maa: Alankomaat
Vuosi: 2014
Kesto: 70 min
Levittäjä: Espoo Ciné/Wrap!-hanke
Näyttelijät: Thor Braun, Nina Wyss, Korneel Evers, Fockeline Ouwerkerk, Guus Dam, Marcus Antonius, Myrthe Lub, Jolijt Lub, Monk Dagelet

Ikäraja: 7

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.