ALAKOULUN ELOKUVAVIIKKO: KOETAAN

Lumikuningatar

HUOM! Elokuva on opettajille esikatseltavissa jo 21.9.2020 alkaen. Elokuvan voi katsoa maksutta vapaasti kouluissa elokuvaviikolla 28.9.–4.10.2020 ja sen jälkeen 30.4.2021 asti. Tilaa elokuvan katsomista varten salasana alla olevalla lomakkeella ja siirry sen jälkeen katsomaan elokuva “Katso elokuva” -painikkeesta.

Katso elokuva

Tilaa salasana Lumikuningatar ja/tai Iris -elokuvien katsomista varten tällä lomakkeella.
Täytä yhteystietosi alle ja valitse elokuva/elokuvat, joiden salasanan haluat. Elokuvat on tarkoitettu katsottavaksi osana kouluopetusta.

(salasana lähetetään tähän osoitteeseen)

Synopsis: H.C. Andersenin samannimiseen teokseen perustuva elokuva kertoo Kertun matkasta Kain luokse lumoavan Lumikuningattaren valtakuntaan. Lumikuningatar hamuaa viimeistä Vihreää Kiveä kruunuunsa voidakseen hallita koko maailmaa, mutta hän voi saavuttaa herruuden vasta Kain avustuksella. Ystävästään huolestunut Kerttu lähtee pitkälle ja vaarojen täyteiselle matkalle, löytääkseen ystävänsä tykö ja viedäkseen tämän takaisin kotiin. Kertun tarina muuttuu nuoren tytön kasvutarinaksi ja matkaksi aikuisuuteen.

Päivi Hartzellin ohjaama ja käsikirjoittama Lumikuningatar oli aikanaan poikkeuksellisen suuri tuotanto, kokonaiskustannusten noustessa yli 6 miljoonaan markkaan. Elokuva voitti Jussi-palkinnon parhaasta visuaalisesta suunnittelusta (Reija Hirvikoski) ja musiikista (Jukka Linkola), ja elokuva valittiin myös Suomen Oscar-ehdokkaaksi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino ry.
Elokuvaesityksen tarjoaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Ohjaaja: Päivi Hartzell
Käsikirjoitus: Päivi Hartzell, H.C. Andersenin alkuperäisen teoksen pohjalta.
Maa: Suomi
Vuosi: 1986
Kesto: 88 min
Levittäjä: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (yhteyshenkilö: Tommi Partanen)
Näyttelijät: Satu Silvo, Esko Hukkanen, Outi Vainionkulma, Sebastian Kaatrasalo, Tuula Nyman
Ikäraja: 7
Elokuva on katsottavissa myös Suomen rajojen ulkopuolella.