Koulujen elokuvaviikko

Tervetuloa osallistumaan Koulujen elokuvaviikkoon!

Koulujen elokuvaviikko on valtakunnallinen 3. – 9. luokille suunnattu elokuvakasvatuksellinen teemaviikko, jonka aikana elokuvaan tutustutaan monipuolisesti ilmiönä uuden perusasteen opetussuunnitelman mukaisesti. Viikko toteutetaan vuosittain lokakuussa, mutta viikon sisältö on käytettävissä myös muulloin koko lukuvuoden ajan. Elokuvaviikon koordinaatiosta vastaa Oulun kaupungin Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneita ovat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Koulukino ry ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Elokuvaviikko rakennettiin ja pilotoitiin opetus- ja kulttuuriministeriön tuella vuonna 2015.
 
Elokuvaviikon tavoitteena on, että elokuva olisi läsnä kouluopetuksessa taiteena,  kulttuurina ja kielenä. Elokuvaviikossa korostuu oppiaineiden välinen integraatio ja dialogi, oppilaiden aktiivinen osallistuminen, mielekäs oppiminen, monialaiset oppimiskokonaisuudet ja ilmöoppiminen. Elokuvaviikolla liikkuvaa kuvaa käytetään oppimisen välineenä: oppilaat käyttävät elokuvaa tutkimisen, kokemisen ja tekemisen välineenä.
 
Koulujen elokuvaviikon verkkosivu on jaettu kolmee osioon:  1) Tutkitaan, 2) Koetaan ja 3) Tehdään. Jokainen osio pitää sisällään tehtäviä sekä videon, joka suositellaan katsottavaksi tuntien alussa. Elokuvaviikon aikana voit osallistua ryhmäsi kanssa yhteen tai useampaan osioon. Voit valita haluatko integroida liikkuvaa kuvaa eri oppiaineiden opetukseen (tutkitaan), katsoa ja analysoida elokuvia (koetaan) tai tehdä omia mestariteoksia – vain neljässä oppitunnissa (tehdään). Elokuvaviikon tehtävät ovat yksinkertaisia ja useat niistä voi suorittaa jopa 1-2 oppitunnin aikana. Oheisista linkeistä saat pedagogista taustatietoa elokuvaviikon kolmesta osiosta.
 
Otamme mielellämme vastaan myös palautetta elokuvaviikkoon liittyen.