Elokuvatrikkihaaste

 

Siis mitä?!

Syksyllä 2018 Koulujen elokuvaviikko haastaa kaikki Suomen 3.-9. luokkalaiset kuvaamaan oman elokuvatrikin! Videokamera voi toimia taikasauvana ja kekseliäästi kuvattuna kaikki on mahdollista: voit kiivetä hämähäkkimiehenä seinää pitkin ylös, teleportata pulpetista toiseen tai muuttua koiraksi. Keksi oma elokuvatrikkisi, kuvaa se ja osallistu kilpailuun! Oivaltavimmat trikkielokuvat palkitaan ja esitetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla. Osallistumisaikaa on lokakuun 2018 loppuun.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: Kouluajalla kuvattu trikki ja kouluajan ulkopuolella kuvattu trikki. Osallistua voi vaikka molempiin!

Ohjeet

1. Kuvaa lyhyt video, jossa hyödynnät jotain elokuvatrikkiä. Ideoita löydät tältä sivulta kohdasta Trikkipankki. Video saa olla lyhyt, maksimipituus on 1 minuutti.
2. Lähetä valmis elokuvatrikkisi meille ja täytä samalla osallistumislomake Osallistu -välilehdellä. Osallistu 31.10.2018 mennessä!
3. Haasta kaverisi mukaan kilpailuun! Voit myös julkaista oman videosi vaikkapa Instagramissa hashtagilla #elokuvatrikki, muista tägätä @elokuvaviikko!

Palkinnot

Haasteeseen osallistuminen on tietenkin palkinto itsessään, opit käyttämään kameraa uudella tavalla ja löydät sisäisen elokuvataikurin itsestäsi. Koulujen elokuvaviikko haluaa kuitenkin palkita erityisen kekseliäät elokuvatrikit.

Vaikuttavin kouluajalla kuvattu trikki palkitaan M&M Viihdepalvelu Oy:n tarjoamalla vuoden elokuvalisenssillä, eli oikeudella katsoa elokuvia koulussa tekijänoikeuksia kunnioittaen vaikka joka päivä! Lisenssi kattaa koko voittajaluokan koulun ja on voimassa vuoden!

Oivaltavin kouluajan ulkopuolella, esimerkiksi viikonloppuna kavereiden kanssa, kuvattu elokuvatrikki palkitaan elokuva-aiheisella lahjakortilla. Lisäksi suuri joukko elokuvatrikkien parhaimmistoa pääsee näytille Oulun kansainväliselle lasten- ja nuortenelokuvien festivaalille marraskuussa 2018!

Katso oheisilta välilehdiltä ideoita elokuvatrikkien tekemiseen ja tietoa tekijänoikeuksista.

Yhteistyössä:

 

Lisätiedot: 
Minea Taivalaho
koordinaattori, Valveen elokuvakoulu
puh: 0447037549
email: minea.taivalaho(a)ouka.fi