Elokuvaviikko 2019

Elokuvaviikko tuo elämyksiä opetukseen

Valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko on elokuvan teemaviikko kaikille perusasteen kouluille. Elokuvaviikko tuo kouluihin elokuvaelämyksiä ja tekemistä elokuvataiteen parissa 30.9–4.10.2019 jo viidettä kertaa!

Enemmän elokuvia kuin koskaan!

Elokuvaviikolla tarjotaan vuosittain verkon kautta kouluille maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera.

Tänä vuonna kotimaisten klassikoiden ohella mukana on myös eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia. Alakoululaisille esitetään lämminhenkinen Raparperimehua (Mark de Cloe, Alankomaat 2014). Yläkoululaiset pääsevät näkemään koulukiusaamista käsittelevän elokuvan Kaduttaako? (Dave Schram, Alankomaat 2013). Ensimmäistä kertaa elokuvaviikolla on katsottavissa myös lyhytelokuvia. Mukana ovat yläkouluille suunnatut Pientä valoa (Alan Gomis, Ranska 2002) ja Koulut alkavat (Jacques Rozier, Ranska 1955).

Parrasvaloihin pääsevät myös mestarilliset lasten ja nuorten tekemät lyhytelokuvat! Elokuvaviikolle on koostettu erityisesti alakouluille suunnattu kuudesta elokuvahelmestä koostuva sarja. Oppimateriaalien ohella nähtävillä ovat myös tekijöiden terveiset videomuodossa.

Kaikki elokuvat ja oppimateriaalit löytyvät www.elokuvaviikko.fi sivujen kautta. Osa elokuvista on katsottavissa vain elokuvaviikon ajan 30.9.–4.10.2019. Tarkemmat tiedot elokuvien katomisajoista löydät jokaisen elokuvan sivujen yhteydestä Koetaan-osiossa.

Tutkitaan, koetaan, tehdään

Elokuvaviikon sivustolta löytyvät toiminnalliset tehtävät ja ohjeet omien elokuvien tekemiseen tarjoavat kokonaisvaltaisen mahdollisuuden tutustua elokuvaan taiteena, kulttuurina ja kielenä. Elokuvaviikko haastaakin kaikki koululuokat kuvaamaan tänä vuonna omia elokuvia! Valmiin mestariteoksen voi lähettää Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä järjestettävään valtakunnalliseen Oskari-kilpailuun.

Koko elokuvaviikon sivuston sisällön saat kätevästi näkyville painamalla tämän sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa alakoulun tai yläkoulun hakemistolinkkiä.

Koulujen elokuvaviikkoa voi viettää ympäri vuoden

Pienissä erissä annosteltuna elokuvaa voidaan tuoda osaksi opetusta pitkin lukuvuotta ja perusastetta. Elokuvaviikon verkkosivusto on vapaasti käytettävissä ympäri vuoden. Elokuvaviikon materiaalit, ohjeistukset ja linkit elokuviin löytyvät tältä verkkosivustolta.