Elokuvaviikko 2017

Uutta sisältöä vuoden 2017 elokuvaviikolla

Osana Suomi 100 -juhlavuotta Koulujen elokuvaviikko on valmistanut uusia materiaaleja. Kaupunkisinfonia-työpajoissa lapset ja nuoret videokuvaavat satavuotiasta Suomea ja tutustuvat omaan kotipaikkakuntaansa eri teemojen kautta. Opettajan oppaan ja tehtävänannon lisäksi elokuvaviikon verkkosivustolta löytyvät ohjeet omien videoiden julkaisemiseen verkossa Suomen kartalla. Valmiit teokset ja kartta julkistetaan marraskuussa elokuvaviikon sivuilla ja Luova luokka -mediakasvatusseminaarissa Oulussa.

Toiminnallisen tutkimisen ja tekemisen ohella luokissa on mahdollista myös katsoa maksutta kotimaisia klassikkoelokuvia verkon kautta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelussa. Alakouluille tarjotaan katsottavaksi Lumikuningatar (Päivi Hartzell, 1986), Pelikaanimies (Liisa Helminen, 2004), Pekka ja Pätkä puistotäteinä (Armand Lohikoski, 1955) ja Pikku Ilona ja hänen karitsansa (Jorma Nuortimo, 1957). Elokuvien valintasivulle pääsee tästä. Yläkouluille tarjotaan katsottavaksi Valkoinen peura (Erik Blomberg, 1952), Pojat (Mikko Niskanen, 1962) ja Komisario Palmun erehdys (Matti Kassila, 1960). Elokuvien valintasivulle pääsee tästä.

Elokuvaviikolla valmistuneet oppilaiden omat elokuvat voivat nyt myös osallistua valtakunnalliseen Oskari-kilpailuun, joka järjestetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla.